Se alla

Arbetet med Kuststad 2025 och Ringväg behöver fortsätta

Kuststad 2025 och Ringvägsprojektet behöver fortsätta drivas framåt.

Onsdag 9 mars 2022

Många stora projekt är på gång i kommunen med sjöstad, ringväg och fängelse. Vi behöver se till att projekten genomförs och fortlöper med en bra dialog och utbyte med relevanta andra instanser.

För att säkerställa detta har vi lämnat in ett initiativärende i Kommunstyrelsen att officiellt utse en förhandlingsgrupp som vi fick gehör för. Det har sedan tidigare funnits en liknande förhandlingsgrupp bestående av vår Henrik Silfverstolpe, Moderaternas tidigare kommunalråd Mikael Rubin och Kommundirektören Fredrik Geijer, det är bland annat den som lagt grunden för det framgångsrika samtalen som förts med bland annat trafikverket som lett fram till avsiktsförklaringen gällande ringvägen.

Utöver att gruppen formellt utses av kommunstyrelsen fortsätter förhandlingsgruppen att bestå av Liberalernas Henrik Silfverstolpe och Kommundirektören Fredrik Geijer men nu tillsammans med Moderaternas nyvalda Kommunalråd Ann Kajson Carlqvist.

Vi vill säkerställa att politiska beslut som fattats med demokratisk majoritet också genomförs så bra som det bara går. Det går endast att göra i samklang och nära dialog med andra berörda parter.

Hela initiativärendet kan du läsa här nedanför!

Initiativärende förhandlingsgrupp ringväg