Se alla

För en genomtänkt stadsbyggnad.

Trelleborgs stadsbyggnadsplanering behöver förbättras

Onsdag 13 juli 2022

Nybyggnationer ska anpassas efter befintlig bebyggelse
Trelleborgs kommun har många vackra områden med tydliga landmärken. Ett exempel är Stortorget i Trelleborg, där Vattentornet, Sjöormen och Stadsparken är i fokus bland passande byggnader. Här har andra partier beslutat att tillåta ett väldigt höghus på tio våningar direkt intill torget och parken. Detta höghus är markant högre än allt annat i närheten, förutom vattentornet. Det kommer att störa både stadsbilden och de närboende. Detta säger Liberalerna absolut nej till.

Sjöstaden
Ett helt nytt stadsområde är påväg att växa fram, Sjöstaden. Det kommer att öppna upp kusten för fler trelleborgare. Detta innebär också möjligheter att etablera nya stadsområden med ny profil. Här vill vi att man ska ta till vara på möjligheten att bygga upp moderna klimatvänliga hus och byggnader samtidigt som man bygger på ett sätt som framtidssäkrar staden för klimatförändringar.

Byggnadsantikvarie för bevarande av betydelsefulla byggnader
Vi vill att kommunen ska jobba mer tillsammans med byggnadsantikvarier för att säkerställa att kulturhistoriska och betydelsefulla byggnader bevaras och får den uppmärksamhet de förtjänar.