Se alla

Politiken ska inte diktera kulturen

Oacceptabelt att ställa in sagostund

Onsdag 14 december 2022

Igår uppmärksammades att Sverigedemokraten och blivande ordföranden för Kultur & Fritidsnämnden gått in och gett direktiv att avboka ett inbokat evenemang där två dragqueens håller i en sagostund.

Detta är enligt oss självklart helt oacceptabelt av flera olika anledningar.

I gårdagens DN kommenterar Henrik Silfverstolpe ärendet ytterligare;

”Henrik Silfverstolpe, ordförande för Liberalerna i Trelleborg, är däremot kritisk till SD:s agerande. Dels för att Magnus Isgren ännu inte tillträtt som kulturnämndens ordförande. Men även om så hade varit fallet hade det varit ”ytterst problematiskt” att gå in och revidera ett enskilt kulturevenemang, menar han.

– Då går man över principen om armlängds avstånd. Min uppfattning är att föräldrar är fullt kapabla att bedöma om deras barn ska gå på en sagostund eller inte.

Personligen skulle Henrik Silfverstolpe gärna se att Drag story hour bokades till kommunens bibliotek.

– Jag är en av få öppet gay i fullmäktige i Trelleborg så jag tror att alla vet min uppfattning i frågan. Här ser vi inte regnbågsflaggan så ofta så jag hade välkomnat det här, jag tror att det hade varit bra.”

Artikeln som citeras ovanför går att hitta i sin helhet i länken nedanför tillsammans med ytterligare kommentarer i Trelleborgs Allehanda.

L om den stoppade sagostunden ”Ytterst problematiskt.”
Samarbetspartierna riktar djup kritik